Vegyél egy másfél literes kancsót. Vágj a kancsóba kicsi karikákra egy
citromot, egy lime-ot, egy grapefruitot és egy narancsot.Ízlés szerint tehetsz bele akár fagyasztott gyümölcsöket is, vagy más
szezonális gyümölcsöt. Ha pedig abszolút fel akarod dobni az ízvilágot,
akkor adhatsz hozzá egy kis konyakot is, és persze ne feledkezz meg a
jégkockákról sem. :
Az elkészítés során mosd meg először a málnát és minden kilóhoz adj egy
liter vizet és 75 dkg cukrot. Forrald negyed óráig, közben folyamatosan
szedd le róla a habot. Ha ezzel készen vagy, akkor szűrd át és forrald
ismételten húsz percig.
Ha kész a szörp, akkor hagyd kihűlni. Miután kihűlt jól lezárt
üvegekben, hűvös helyen tároljuk. A szörp legkedveltebb fogyasztási
módja, ha egy kis szódával, vagy szénsavas ásványvízzel fogyasztod. Ha
pedig végképp szeretnél feledhetetlen eredményt nyújtani, akkor
hozzáadhatsz a pohárban még egy-két málnadarabot is. :
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése