hozzávalók 4 főre
- 100 g vaj
- 4 ek kakaópor
- 100 g min. 70%-os magas minőségű csokoládé
- 2 tojás
- 2 tojásfehérje
- 120 g cukor
- 100 g liszt, de még jobb az őrölt mandula
elkészítés
- A sütőt 160 fokra állítjuk, a vajat és a csokoládét egy nagyobb, forrásban levő vízzel teli fazék fölé helyezett kisebb lábasban felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg egyenletes masszát alkot. 10 percen át hagyjuk kihűlni.
- Az egész tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot tegyük egy edénybe, és elektromos habverővel keverjük össze, habosítsuk.
- A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, és elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódna. Keverjük hozzá a lisztet és / vagy őrölt mandulát.
- A sütőformákba helyezzük a masszát, és 12 percen át sütjük. Tálaláskor egy kevés meggy- vagy áfonyalekvárt teszünk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése