Translate

2013. július 13., szombat

Egy kis finomság!

Forró csokoládé fondant


hozzávalók 4 főre
  • 100 g vaj
  • 4 ek kakaópor
  • 100 g min. 70%-os magas minőségű csokoládé
  • 2 tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 120 g cukor
  • 100 g liszt, de még jobb az őrölt mandula

elkészítés
  1. A sütőt 160 fokra állítjuk, a vajat és a csokoládét egy nagyobb, forrásban levő vízzel teli fazék fölé helyezett kisebb lábasban felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg egyenletes masszát alkot. 10 percen át hagyjuk kihűlni.
  2. Az egész tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot tegyük egy edénybe, és elektromos habverővel keverjük össze, habosítsuk.
  3. A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, és elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódna. Keverjük hozzá a lisztet és / vagy őrölt mandulát.
  4. A sütőformákba helyezzük a masszát, és 12 percen át sütjük. Tálaláskor egy kevés meggy- vagy áfonyalekvárt teszünk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése