Apró csokis müzlis süti
Hozzávalók
- A tésztához25 dkg ropogós, csokoládés müzli
10 dkg méz
1 darab kisebb citrom reszelt héja
1 darab tojás
5 dkg finomliszt, vagy Graham liszt
8 dkg Rama - A díszítéshez8 dkg tej, vagy étcsokoládé
Elkészítés
A müzlit turmixgépbe szórjuk, finomra turmixoljuk. Ezután a puha, szoba-hőmérsékletű Ramával, a mézzel, a citromhéjjal, a tojással és a liszttel összedolgozzuk. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük kb. fél órára. Nedves kézzel jó diónyi gombócokat formálunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 175 °C) 12-15 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, díszítésképpen olvasztott csokoládét csurgatunk a
tetejére.
Pudingos sütemény
Hozzávalók
- 4 tasak csokoládés pudingpor
1 tasak sütőpor
200 g porcukor
100 g liszt
4 db tojás
2 evőkanál rum
200 ml olaj - A krémhez250 g puha Rama
200 g porcukor
500 g túró
100 g étcsokoládé
5 szem eper a díszítéshez
Elkészítés
A tésztához keverjük össze a pudingport, a porcukrot és a lisztet a tojásokkal, a rummal és az olajjal. Egy tepsit Ramával kenjünk ki, öntsük bele a tésztát, a tetejét simítsuk el, és süssük 30 percig a 200 fokra előmelegített sütőben. A formából csak akkor vegyük ki, ha már teljesen kihűlt. A Ramát daraboljuk fel, keverjük habosra a porcukorral, majd adjuk hozzá a túrót is, és az egészet dolgozzuk simára. A krémet kenjük a tésztára. Az étcsokit reszeljük le, és szórjuk a túró tetejére. Tegyük a hűtőbe, és csak akkor szeleteljük fel, ha már teljesen lehűlt. A felszeletelt süteményt eperrel díszítsük.
Csokoládés málnatorta
Hozzávalók
- 1 készen vásárolt csokoládés piskótakorong
2 csomag vaníliás cukor
18 dkg porcukor
25 dkg Rama
2 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
1 kg friss málna
0.5 dl likőr
1 tasak habpor
Elkészítés
A málnát megmossuk, 25 szemet félreteszünk a díszítéshez, 30 dekát áttörünk, a többit papírtörölközővel leszárogatjuk. A pudingporból, a tejből és az áttört málna levéből, a tasakon olvasható előírás szerint, sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd kanalanként a kihűlt pudingot is hozzáadjuk. Egyharmadát félretesszük a díszítéshez. A piskótakorongot lapjában elfelezzük, az egyiket tálra helyezzük, egy tortakarikát ráhúzunk, és a likőrrel meglocsoljuk. A krém felével megkenjük, a leszárogatott málnával egyenletesen megszórjuk, majd a krém másik felét rákenjük. A másik tortalappal befedjük, a likőrrel meglocsoljuk, majd a félretett krémmel megkenjük és legalább 4 órára hűtőszekrényben dermesztjük. Tetejét a habporból készült tejszínhabbal, és a félretett málnával díszítjük.
Macaron :)
Hozzávalók
- 88 g mandulaliszt, finomra őrölt mandula
160 g porcukor
72 g tojásfehérje
30 g kristálycukor
ételfesték - Csokoládékrém töltelék naranccsal1 narancs reszelt héja
150 g étcsokoládé
50 g tejszín
50 g narancslé
35 g Rama - Eszközigényhabzsák
szilikonos sütőpapír
Elkészítés
1.A fehérjét közepes fokozaton elkezdjük felverni. Ha már elkezdett habosodni, kisebb részletekben hozzáadjuk a kristálycukrot és félkeményre verjük. Vigyázzunk, ne verjük túl. Akkor jó, ha a habverő végén csőrt képez, de ezt meghimbálva nem cseppen le. Az ételfestéket is adjuk hozzá és a legerősebb fokozaton pár másodperc alatt dolgozzuk össze.
4.A massza akkor jó, ha egy kiskanállal kiveszünk egy kis részt és az kb. 10 másodperc alatt elterül úgy, hogy eltűnik a kis csúcs a tetejéről. Ha nagyon gyorsan terül túlkevertük. Inkább lassan, de biztosan. Nem fog összeesni a hab amíg tesztelgetjük.
5.Ha megfelelő a massza, habzsákba töltjük és a szilikonos sütőpapírra kis halmokat nyomunk. Egy órán át szárítjuk. Ha a felülete megbőrösödött, előmelegített sütőbe 140 fokon 15-20 percig sütjük.
6.Ha elkészültek hagyjuk hűlni a szilikonos lapon, vagy sütőpapíron. Ha kihűltek könnyedén leválaszthatóak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése