A muffinhoz:
- 150 g puha vaj
- 150 g porcukor
- 190 g liszt
- 3 tojás
- 3 tk sütőpor
- 2 ek eperszörp
- 1 tábla epres csoki /6 db epres csokiszelet
Az epres tejszínhabhoz:
- 200 ml tejszín
elkészítés
- A sütőt előmelegítjük, és egy 12 formás muffinsütőt kibélelünk papírkosarakkal.
- A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat is.
- Belekeverjük az eperszörpöt, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk.
- A tészta felével félig megtöltjük a papírkosarakat, majd egy-egy csokikockát a tésztára teszünk. A maradék tésztát elosztjuk úgy, hogy befedje a csokidarabokat.
- Készre sütjük, majd 10 percig formában, utána sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tejszínt elkezdjük felverni, hozzáadjuk a cukrot, majd a habfixálón leírt időben hozzáadjuk azt is, és ugyanebben az időben a szörpöt és az ételfestéket is.
- A habot habzsákba tesszük, és lehetőleg csillagnyomóval a muffinokra tornyozzuk. (Ha nincsen habzsák, kanállal is meg lehet oldani.)
- A tetejét cukorgyöngyökkel vagy bármi egyébbel díszítjük.
sütési hőfok:
180°C
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése